Konserter

Här hittar du information om våra kommande konserter, och även vad vi gjort tidigare. Ett urval av våra gamla konserter finns i konsertarkivet.

Välkommen till sommarkvällskonsert med Sofia Vokalensemble

När Sverige är som vackrast och Vita bergen är som grönast är det dags att bjuda in till en av våra årliga traditioner – sommarkvällskonsert i Sofia kyrka!

Den 8 juni har vi ett spännande konsertprogram som innehåller gästande musiker och ett uruppförande! Vi framför det helt nyskrivna stycket ”Exile” av den svenske kompositören och pianisten Johan Hugosson för allra första gången. Mattias Rodrick medverkar på stycket som cellosolist.

Programmet innehåller också ”Till Ängeln med de brinnande händerna” för kör och oboe av Karin Rehnqvist, och oboesolisten Hannes Heinemann sjunger även tenor i kören. Övriga stycken är Jörgen Jersilds vackra och smäktande ”Min yndlingsdal”, Ludvig Normans klassiska motett för dubbelkör ”Jordens oro viker” och sen får sopranerna och altarna själva framföra ”Laudi alla Vergina Maria” av Giuseppe Verdi.

Vi i Sofia Vokalensemble är också mycket glada över att Sverige Radio kommer spela in konserten!

Varmt välkommen till en stämningsfull sommarkvällskonsert i Sofia kyrka.

Medverkande:
Sofia Vokalensemble
Dirigent: Bengt Ollén
Cello: Mattias Rodrick
Oboe: Hannes Heinemann

Sommarkvällskonsert
Torsdagen den 8 juni
Kl.19:30
Sofia kyrka
Fri entré!

 

Följ oss på Facebook, Twitter och Instagram och håll dig uppdaterad med det senaste! Prenumerera även gärna på vår YouTube-kanal för att se filmer från våra tidigare konserter. 

  1 comment for “Konserter

Comments are closed.