Sofia Vokalensemble framför Kanon Pokajanen av Arvo Pärt

”Kanon Pokajanen brukar kallas för Arvo Pärts största mästerverk. Det är en meditativ musikalisk resa mot den stillhetens punkt som alltid är den estniske tonsättarens slutmål. Tonen är kärv och vemodig, som ett tungt snöfall i skymningen någonstans mellan vinter och vår. Ändå är det här en av den samtida körmusiken mest älskade kompositioner. Kanske för att allvaret i musiken har en befriande verkan. Efter alla vedermödor väntar ett stort lugn.” Eric Schüldt

Sofia Vokalensemble framför verket i sin helhet och konserten ramas in och presenteras av den prisbelönte programledaren och musikjournalisten Eric Schüldt.

Varmt välkomna till Sofia kyrka, söndagen den 24 mars kl.18:00.

Köp biljetter till konserten via tickster.com


Medverkande:
Sofia Vokalensemble

Dirigent:
Bengt Ollén

Presentatör:

Programledaren och musikjournalisten Eric Schüldt är presentatör under konserten där Sofia Vokalensemble framför Kanon Pokajanen av Arvo Pärt.

Eric Schüldt är programledare och musikjournalist. Han kombinerar kunskaper om klassisk musik med allt från konst, poesi och filosofi till högst personliga reflektioner. Sedan år 2016 har han programmet ”Text och musik med Eric Schüldt” som sänds på söndagar i P2.